Retourneren

Ruilen en retourneren

Dankzij de persoonlijke service en advisering door Pure Matters vóór de definitieve bestelling, lukt het in de meeste gevallen om je precies de kleding te sturen die je ook graag wilt hebben. Toch gebeurt het soms dat je iets wilt of moet retourneren. Hiervoor hanteren wij de volgende regels:

  1. Artikelen kunnen geretourneerd worden binnen 14 dagen na aflevering. De artikelen dienen met de onbeschadigde originele label/etiketten in een schone verpakking geretourneerd te worden. De artikelen mogen uiteraard niet gedragen en/of gewassen zijn. Graag even van tevoren melden (telefonisch of per mail) dat je iets wilt retourneren. Dan kunnen wij jou een retour-link mailen. Met deze link kun je een retour-label of -scan aanmaken en de artikelen eenvoudig via postNL retourneren. Je kunt ook gebruik maken van een andere pakketdienst naar keuze (graag van tevoren melden!).
  2. Terugbetaling van het volledige aankoopbedrag vindt plaats wanneer het artikel door Pure Matters in goede orde is ontvangen. Gaat de hele bestelling retour, worden ook de verzendkosten voor de heenzending terugbetaald. Mocht je iets willen ruilen, neem dan contact met ons op. De artikelen die retour worden gezonden worden dan gecrediteerd. De verzendkosten op de factuur worden in dit geval niet gecrediteerd. Voor de verzending voor het nieuwe artikel worden echter niet opnieuw verzendkosten berekend.
  3. De verzendkosten voor retourzendingen zijn in principe voor de koper. Uitzondering: zie punt 4. De verzendkosten voor retourneren zijn voor pakketzendingen € 6,50, voor brievenbuspost € 4,50.
  4. Foutieve levering: Wanneer artikelen door ons foutief geleverd zijn of een fabricagefout bevatten, dan zijn de verzendkosten voor de retourzending natuurlijk voor rekening van Pure Matters. Neem ook in zo’n geval altijd eerst contact met ons op alvorens iets te retourneren.

Contact met Pure Matters