Over Pure Matters

Kort wollen vest met Noors patroon in de kleuren bordeaux, oudroze, groen op een ecrukleurige achtergrond

Pure Matters is een initiatief van mij, Friederike Liebmann. Onder deze bedrijfsnaam ontplooi ik verschillende activiteiten. Mijn focus ligt op de verkoop van duurzame wollen ecokleding. Daarnaast werk ik nog als freelance communicatie adviseur en vertaler voor uiteenlopende organisaties.

Het bedrijf Pure Matters is volledig organisch gegroeid vanuit mijn passie voor ‘pure zaken’. Zolang ik mij kan herinneren voel ik me aangetrokken door eenvoud, authenticiteit en de natuur. Door mijn studie biologie hoopte ik vooral buiten in de natuur te kunnen werken, wat tijdens de studie zelf nog aardig lukte, maar daarna werden het toch vooral banen op kantoor.
Inmiddels werk ik rond 30 jaar op het snijvlak van natuurbescherming, communicatie en duurzaam toerisme, voor overheden, non-profit organisaties en adviesbureaus, vooral in het Waddengebied van Duitsland (mijn geboorteland) en Nederland (waar ik sinds ruim 20 jaar woon).

De biologische, duurzame kleding die je via deze website en in mijn winkeltje aan huis kunt kopen, kwam in 2005 op mijn pad. Onze dochter was toen een peuter, en in mijn geboortestreek in Zuid Duitsland vond ik kleine bedrijven die fantastische natuurlijke kleding, toen vooral voor kinderen, maakten. Hier in Nederland was biologische kleding van wol weinig bekend en moeilijk verkrijgbaar. Ik begon te pionieren en bracht de kleding eerst voor vrienden mee naar Nederland. In 2008 schreef ik me in bij de kamer van Koophandel, en verkoop sindsdien – eerst parttime, nu fulltime – deze mooie kleding zelf. Inmiddels is Pure Matters uitgegroeid tot speciaalzaak voor biologische kleding van 100% wol en wol-zijde, vooral voor volwassenen – voor 100% sustainably made in Germany.

Het is voor mij belangrijk dat mijn werk de wereld om mij heen én mezelf verrijkt, inspireert en blij maakt. Het is voor mij belangrijk dat wij mét de natuur leven, en niet ‘op kosten van’. Pure Matters is mijn bijdrage om onze wereld mooi, heel en leefbaar te houden. Dat we hiervoor op alle vlakken in actie moeten komen, is volgens mij meer dan ooit nodig.