Bestellen

Gemakkelijk online bestellen –

mét de persoonlijke service
van een winkel

De Pure Matters Persoonlijke Webshop

Niet iedereen kan of wil langskomen bij onze huiskamerwinkel in Friesland. Daarom heb ik de Pure Matters Persoonlijke Webshop ontwikkeld: je kunt hier gemakkelijk een online bestelling plaatsen en per post ontvangen. Net als in elke andere webshop ook. Maar daarbij krijg je een heleboel extra service zoals maat- of kleuradvies, antwoord op al je vragen – dus persoonlijk contact rondom je aankoop, net als in een echte winkel.

Zo werkt het

Nadat je een bestellijst op de website hebt aangemaakt en verstuurd, ontvang je een automatische bevestiging. Daarna ontvang je een persoonlijke mail met actuele informatie over beschikbaarheid en levertijden van de kleding, én het antwoord op je vragen. Pas nadat je hierop hebt gereageerd, wordt jouw bestelling definitief en kun je betalen.
Heb je helemaal geen vragen, en is alle kleding voorradig? Dan ontvang je binnen 24 uur (op werkdagen) per mail een factuur, en wordt je bestelling na betaling direct verder afgehandeld.
Een tip: Dit gaat het snelste als je bij het versturen bij de bestellijst direct je adresgegevens invult. (Dit is namelijk niet verplicht, je kunt ook eerst zonder adresgegevens een aanvraag doen).

Waarom deze persoonlijke aanpak?

De producten die Pure Matters verkoopt zijn géén massaproduct, de kleding is net zo uniek als jijzelf. Het persoonlijke contact en advies horen voor mij bij deze kleding. Ik word er dan ook blij van als jij kleding koopt die bij jou past en die je echt wilt hebben. Bovendien is het duurzaam: de kans dat je de kleding dan vaak draagt is groot, en het kan ons allemaal én het milieu de lasten rondom retourzendingen besparen. Als er toch moet worden geruild of geretourneerd, dan kan dat uiteraard. Alles over ruilen en retourneren lees je hier.

Levertijden

Vaak is de gewenste kleding voorradig en kan je bestelling direct worden afgehandeld. Pure Matters verzendt de bestellingen op werkdagen binnen 48 uur nadat de betaling bij ons is bijgeschreven. Als er vertraging is, laat ik dit van tevoren weten.
Wil je je bestelling bij een ander adres laten bezorgen? Dan kan. Voor cadeaus doe ik graag extra moeite zodat ze op tijd bij de ontvanger zijn. 
Soms hebben bepaalde artikelen langere levertijden, vooral door de steeds toenemende vraag naar duurzame kleding. Hierover word je geïnformeerd, en dan kun je kiezen of/hoe lang je wilt wachten.